Depremde Hasar Gören Sigortalı Araç İçin Sigorta Şirketlerine Çağrı

 Depremde Hasar Gören Sigortalı Araç İçin Sigorta Şirketlerine Çağrı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, sigorta şirketlerine Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinde hasar gören veya sigortalanan sigortalı araçların bedelini acilen ödemeleri çağrısında bulundu.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'ndan (MASFED) yapılan açıklamaya göre Aydın Erkoç, depremden kurtulan vatandaşların sağlam veya hasarlı araçlarını ihtiyaç fazlası ihtiyaçtan sattıklarını söyledi.

Erkoç, depremden etkilenen illerde araçların büyük bir kısmının motorlu araç hasar sigortası olduğuna işaret ederek, "Sigortacılar depremden etkilenen vatandaşların bu zararlarını karşılamak için hızlı hareket etmeli. Tamamen kullanılamaz hale gelen araçlar için ya yeni bir araç almaları gerekiyor. veya basın Kayıp aracın bedelini öder" ifadesini kullandı.


'KASKODA POLIÇENIN IÇERIĞI ÖNEMLİ'

Açıklamada ilgili mevzuata da değinildi.

Buna göre zorunlu trafik sigortası, depremlerde araçlarda oluşan hasarları karşılamıyor.

Kaskoda ise poliçenin içeriğine göre durum değişmektedir. Deprem hasarları karşılanıyorsa teminat zorunludur. Araç kısmen hasarlı ise onarım masrafları, araç hasarlı ise yasal masraflar düşüldükten sonra cari bedel ödenir. Mal sahibi ölürse mirasçılarına ödeme yapılır. Mirasçılık belgesi tamamlandıktan sonra tazminat için sigorta şirketine başvurabilirsiniz.

"11 ilde 3,3 milyon kara aracı"

2023 yılı Ocak ayı itibarıyla depremden etkilenen 11 ildeki toplam motorlu taşıt sayısı 3 milyon 298 bin 433 olarak belirlendi. Bunun 1 milyon 546 bin 280'i otomobil. Bunların arasında 717 bin 465 adet motosiklet, 503 bin 113 adet kamyonet, 311 bin 61 adet traktör, 117 bin 237 adet kamyon, 71 bin 382 adet minibüs, 22 bin 588 adet otobüs ve 9 bin 307 adet özel amaçlı taşıt bulunuyor.

Araç sayısının en fazla olduğu iller 750 bin 1 ile Adana ve 601 milyon 997 ile Gaziantep olurken, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay 557 bin 2 ile oldu. İl'i 273 bin 435 araçla Şanlıurfa izledi. Kahramanmaraş'ta 272.000 adet 341 adet motorlu kara taşıtı bulunmaktadır. Depremde bu araçlardan kaçının hasar gördüğü veya hasar gördüğü bilinmiyor.

depremde-hasar-goren-sigortali-arac-icin-sigorta-sirketlerine-cagri

Diğer Haberler